Tråkigt

Känns som om jag har kommit in i en tråkig tid nu, eller så är det höstdepressionen som kickar in. Allt känns traddigt o har inte lust med något. Hittar lixom ingen inspiration till att skriva eller så händer det bara så fruktansvärt lite i mitt liv just nu.
Surfade iaf runt o kollade upp resor ner till oktoberfesten i Tyskland. Det ska bli riktigt najs.

Hur

Hur kan det vara så att man alltid blir kissignödig ca 200m från hemmet när man är på väg hem?

Jobb jobb jobb

Tycker det hade varit skönt att jobba en vecka o varit ledig en vecka. Med samma lön såklart.
Nadde håller på att göra sig iordning, idag börjar vi 10 bägge två men hon stackarn jobbar en halv timme längre. Är det inte så mycket folk ikväll så ska vi handla lite. Men sannolikheten är inte så stor för att det ska vara lite folk ikväll, löning o allt.

Vi har kollat lite grand på en ny soffa oxå på IKEA och jag har kollat på en ny TV med :). Ska även kolla efter en bänk/avlastningsbord att ha i köket.

Ska även vinna tio miljoner på lotto tänkte vi. Får se vad som inträffar först.


Frukost

Då satt jag o käkade frukost i köket för 2:a gången. Har satt i sånt barbord från Naddes gamla lägenhet o det blev skitsnyggt, praktiskt o mysigt.
Spelade en lången igår men som vanligt bidde det ingenting,  jag har tur i kärlek istället.

Malmö runt

Då har vi pedalat från Segevång ut till hamnen o kollat där Flygbåtarna gick innan o snackade gamla minnen. Sen hem till Naddes morsa o käkade flygande jacob, förbaskat gott.
Det var meningen att vi skulle kolla upp lite fina innergårdar som stod i sydsvenskan idag. Men tji fick vi eftersom gårdarna var stängda o vi kom inte in för att titta. Får göra om det någon gång o hoppas på att någon går ut så vi kan gå in o titta.

Frisk

Idag känns det bra men igår var jag nära att ta till repet. I fredags slutade vi strax efter 9 så vi drog till Ellstorps pizzeria på någon öl o hälsade på Arke. Tanken var att vi skulle dra till Peters kräftskiva men det drog ut på tiden. Men vi kom dit där iaf till slut. O trevligt var det.

Palla tji

Precis kommit hem efter BRA många öl...Hörs imorn...


Thåström

Är det på schemat idag. Sitter o laddar upp med Bob Hund av någon märklig anledning. Ska först till Atleparken o grilla med Tompa, Arke o Lisa. Ska till jobbet o hämta Nadde oxå.

Tristess

Då verkar verkligheten inte så kul längre. Jobb jobb jobb hela veckan lång, nu känns det som att det hade varit jätteskönt att vara ledig lite, men det kommer till helgen + att jag har sovmorgon imorn.
Men nu är det dax o pedala till jobb, kanske piggnar till under färden.

Dax igen

Dax o pedala till jobbet, 8-16 är den underbara tiden idag.

Middag

Nadde o hennes morsa hämtar de sista grejerna i hennes gamla lägenhet. Nu är det snart helt klart med flytten och ett faktum att vi har ett hushåll ihopa.
Under tiden så fixar jag iordning middagen. Det blir blodkorv, potatisbullar, knaperstekt bacon och lingonsylt. Klassisk husmanskost.

Usch

Det e' dax o dra sig till jobb. Rätt mycket sömn kvar i kroppen tydligen, vill inte riktigt vakna. Tror det blir cykeln till jobb idag, kanske jag piggnar till lite. 7 dagar kvar till lön tjoho.

Konsert

Igår var vi o kollade på Bob Hund. Underbar konsert, sicken glöd, energi o passion de sprider.

Då börjar det bli dax

Ska göra mig iordning för att sticka o handla. Vetifan vad vi ska handla eftersom vi ska laga något lätt till middag idag o imorn äter vi inte hemma eller på tisdag.
Ikväll är det Bob Hund iallafall, de ska vi gå o lyssna på. Får se om man lyckas klicka nå'ra bra bilder oxå eller om det e' fullt när vi kommer dit.
Vi kanske skulle skita i att handla o bara äta ute sen dra upp till festivalen. Dessa frågor utan svar...

Dagens

Hittade en underbar artist idag på youtube, Emiliana Torrini

Det blir inte som man tänkt sig

Det var meningen med en grabbdag igår. Men jag pallade fan inte, orkeslöshet o apati slog mig istället. Var bara hemma o tog det JÄVLIGT lugnt, satt framför datorn, låg i soffan o tittade tv.
Orkade inte gå ut förräns vid halv sju på kvällen, då var det ut o köpte pizza. Den åt jag fantamig upp, fast det tog 3 omgångar o kränga den jäveln.

Håller på o läser en bra bok om Jack the ripper. Rekommenderas verkligen.

Idag får jag se vad som händer, ska till jobbet o handla vid fyra tiden det är det enda som är inplanerat.

Vad har dagen i sitt sköte

Vaknade upp med lite grus o kli i ögonen, rätt så trött. Kan nog bero på att det blev en hel del öl igår. Stack till Sås o Krås sen o träffade Henke, Madde Ask, Tompa, Mia, Arke, Robban eletriker o Lisa fast hon jobbade stackarn...

Idag ska vi ha en såkallad grabbdag, men just nu e' jag bara sugen på att gå in o lägga mig igen, men det kanske ändrar sig. Hade varit jättegott med en repairbeer nu får att få kroppen i ordning.

Min kära älskling kom in med mackor på sängen o det satt fint. Synd bara att hon ska iväg o jobba kväll, men hon jobbar dag imorn o då får vi kvällen ihopa.

Blir ICKE Malmöfestivalen idag heller kan jag säga er...

Malmöfestivalen

Ska jag inte till idag. Ska överraska Arke på kinafloden, har för mig han slutar vid halv 5 tiden. Så jag o Nadde ska dit o ta varsin XL (eller 4 för mig o nån somersbycider till henne).
Har ni druckit somersbycidern egentligen...Fantastiskt god...

Får se vad som händer ikväll, ska ju på en grabbdag imorn eller manday som vi säger. Öl o mat, fotboll o öl, biljard o öl, öl o grogg, sen hem o lägga sig :P

Tvättedax

Ledig dag o vad gör man, jo man tvättar. Funderar starkt på att skaffa tvätt/städhjälp.
Började morgonen med hotellfrukost, äggröra o stekt chorizo o det var smaskens.

Min farsa kommer hit under eftermiddagen o ska borra upp lite saker sen ska vi ut till burlövs center o hämta ut linser till Nadde o fantamig har hennes mobil kommit tillbaka efter reperation. Efter 1 o en halv månad, den ni...Fuck off telenor. Ska passa på o veckohandla oxå. Sen får vi se om vi käkar hemma hos mina päron eller vi lagar själv. Jag röstar på grillat hos föräldrarna.

Z z z

Kom hem från jobbet sleden o trött o gav mig fan på att jag skulle äta lite rostade mackor med brie. Men verkligheten hann ifatt o jag somnade på soffan som vanligt utan middag. Traddigt liv man lever eller hur.
Iallafall stack jag hem till Arke o Lisa eftersom hon fyller år imorn (men när jag skriver detta är det idag). Fick ett par strumpor i present eftersom jag tackade nej till hennes inbjudan på skoj igår med anledningen att jag hellre sorterar min strumplåda. Internt skämt som kommer att drygas ut i flera år känns det som.
Nu ska jag o älsklingen gå o lägga oss efter att ha sett DET bästa bones avsnittet, o käkat rostade mackor med brie.

RÄTT så trött

Det borde vara förbjudet att börja jobba såhär tidigt. Ögonen kliar och svider lite, känner mig matt i hela kroppen. Ska fan cykla till jobb idag, kanske man piggnar till lite. Kom på igår att jag måste uppdatera mp3spelaren lite, har inte gjort det på ett tag.

1:a 2:a

Andra arbetsdagen har lidit mot sitt slut. Nadde jobbar kväll så jag tänkte att jag skulle lira lite xbox, surfa på datorn, läsa lite o äta. Så jag var nere i falafelkiosken o beställde en kycklingkebab med fetaost, kom hem åt den o somnade på soffan o sov i en o en halv timme. Starkt jobbat !
Nu ska jag in o lägga mig i sängen. Ska upp 05.00 eftersom jag börjar klocken 6 oh fy fan va tidigt. Men jag slutar 14 o sen är jag ledig på torsdag så det känns ändå helt ok.

Träffade en tjejkompis i affären idag som sa att hon läste min blogg, hej Madde.

Extrarum

Jag har hittat hur jag vill ha extrarummet, men får tyvärr inget gensvar hemma...

Litta ont i fötterna

Första arbetsdagen är slut o det var miljarder kunder, kändes som om hela Malmös befolkning kom o handlade idag. Ont i fötterna som fan, behöver vänja sig vid truckskorna som man precis har spenderat 3 veckor att vänja sig av med.
Har funderat på om man inte borde trappa upp arbetet efter en semester, precis som när man trappar ner innan den. Börja lite slött o komma igång efter 1-2 veckor.

Sista dagen i frihet

Imorgon börjar allvaret dvs jobbet igen. 12.00 börjas det så det e' ju rätt skönt med sovmorgon.
Idag ska vi flytta lite smått från Naddes gamla lägenhet och göra iordning här så det får plats. Vi kom på imorse att extrarummet skulle användas som bibliotek och det kan vara rätt mysigt. In med 3 billy bokhyllor där + glasdörrar, ett snyggt överkast + lite kuddar till extrasängen, en ny taklampa o lite snygga gardiner.

Himma igen

Det blev minst sagt en annorlunda roadtrip. Starten gick vid Burlövs center där vi handlade ciabatta, ost, sallad o nån god röra. Vi skulle egentligen käka uppe vid Kullen med vi stannade till vid ett ställe som heter Ålabodarna.



Väl ute vid Mölle o Kullen var det insekter ja jävlar i det. Nyckelpigor o blomflugor så det gick inte att vara ute.



Vi överlade snabbt vad vi skulle hitta på o kom på att en gammal kär vän som flyttat till Växjö fyllde år. Ojojoj vilken bra ide o bilen styrdes dit.

Ringde 118118 o fick reda på var de bodde. Parkerade utanför o smög oss upp mot deras lägenhet. Ringde på o höll för titthålet. När Ida öppnade är uttrycket "att tappa hakan" alldeles för milt. Hon hamnade nästan i chocktillstånd över våran ankomst.
Vi satte oss i hennes bil o hämtade hennes pojkvän Mattias vid hans jobb o körde för att handla saker att grilla. Korv till mig o quorn till dem, handlade även haloumi o det var jävligt gott att grilla. Ida, Mattias o Nadde badade medans jag satte igång grillarna. När de höll på att bli varma kom det förbi en självmorsbenägen anka, eller om den bara ville ha värme det vet jag inte.



Idag stack vi upp i stan för att äta enligt Nadde världens godaste falafel,  måste medge att den var rätt god, på Ali Baba. De bakade eget bröd till den som var lite likt en fluffig pizzadeg.



Tydligen hamnade vi mitt upp i Karl Oscar firadet o Nadde provade en bazooka, påminn mig att jag måste passa mig för henne. Växjö bjöd på parkeringen dessa dagarna o det var hur schysst som helst.



Körde hem, tvättade Antons bil o blev bjuden på krusbärscheesecake som var alldeles delikat. Ikväll blir det varma mackor o Twilight på tv:n

Den eviga frågan

Frukost nu eller lunch sen. Min älskling ska till optikern o kolla upp ngt med hennes linser. Sen drar vi till Bjärehalvön o Mölle. Ska bli najs som fan. En liten semestertripp såhär dagarna innan man börjar jobba igen.
Har blivit alldeles för lite sol, öl o roadtrips denna semestern.


Gräsänkling

Kollat på bones o käkat fiskgratäng då Annie ringde o ville ha med älsklingen ut på en öl på Kinafloden. Så nu får jag o min andra älskling som jag kallar xbox en liten nätt kärleksstund.
Håller på att kolla upp nattduksbord oxå plus en taklampa till sovrummet sen e' där nästan helt färdigt.

Hmm, eller ska jag lägga mig o läsa, fick ju hämtat ut mina nya böcker från adlibris, alla 14st. Ska köpa nya bokhyllor till vardagsrummet vid nästa löning kanske. Det blir svarta billy med glasdörrar o kanske lampor därinne. Plus att vi får nog köpa nytt soffbord oxå, det vi tog från hennes lägenhet är för litet till 2 personer. Ska även köpa ny tv och ny soffa. Pengar pengar pengar kom till mig. Vi köper nog soffan först sen får vi se vad det blir för bord till den.

Skit piss mög

Alla bed & breakfast är fulla på Öland och i Kalmar. Så vi tar o lånar Naddes farsan bil tidigt imorn istället o sticker till Bjärehalvön.

Öland

Nadde kom på en ypperligt bra idé, vi ska roadtrippa till Öland. Håller på o kollar upp bed and breakfast nu, hittat ett fint för 300:- natten per person. Ska ringa o kolla ifall de har plats för oss.

Det e' 20 min kvar på tvätten. Sen e' det avklarat för denna gången, skönt som fan.

Ska vi bara förankra med Naddes farsa om att låna hans bil i nå'ra dagar oxå...

Ooops...

Så här var action i kvarteret när vi var borta...

Spana in sydsvenskans länk

Ett litet inlägg

Skulle bara skriva att det är JÄTTEjobbigt att tvätta bakis. Kallsvettningarna kom som ett brev på posten (eller säger man som ett mail i inkorgen nuförtiden).

Gääääsp

Vaknade precis o är lite torr i munnen o litta trött. Men men om en halvtimme ska vi börja tvätta. Klickade en hel del bra bilder igår från Debaser. Det var svinskoj
Fick ett bord nära scenen så vi fick ju sjunga i micken några gånger o det var lite häftigt.

Nu ska vi fixa till en snabb frukost sen ner i tvättstugan *GÄSP*

Debaser

Känns lite nervöst o gå till Debaser igen, förra gången vi stack dit blev Arkes kort bortbytt i baren så han fick spärra det. Min kort pajjade o jag tappade mobilen.

RIP min stackars k850i 2008-2009

Käkade ciabatterna hemma istället men ack va smaskigt det var med salami o brie. Skall pedala hem till Arke o Lisa så fort Nadde kommit ut ur duschen.

Kirseberg

Var o promenerade genom Kirseberg o vilka hus där finns, vilka trädgårdar det finns. Gick genom Beijers park, har för övrigt bott nära den i 7 år men aldrid varit därinne.
Gick till coop på Kirsebergs torg o handlade ciabatta o litta brieost. Utanför handlade vi frukt o grönsaker av torghandlaren.
Just nu e' vi på genomresa i lägenheten o skär upp baguetter, smörar dem o på med pålägget. Vi ska cykla vidare sen ut någonstans o sätta oss o äta dem. Får se var det blir någonstans.

Oh just det, inne på Kirseberg såg vi ett träd med konstiga frukter som jag aldrig har sett innan men Nadde hade. Mullbär hette sa en tant som kom fram till oss i trädgården bakom staketet.
- Oh varsågod o smaka jag ska ta lite till er, sa hon. Fantastiska bär från en fantastisk kvinna.

Fotade som en besatt idag. Får se om några duger o lägga upp här.

1:a dagen

Som riktiga sambos. Sov i dennya sängen (hennes gamla men ny för mig) o den var hård o jävligt skön för min rygg. Idag blir det till att städa lite med betoning på lite :)

Ikväll blir det debban o allsång, har bara varit där en gång innan o vi dök upp precis till sista låten. Men denna gången då jävlar. Öl sång o gott sällskap är receptet på en bra kväll. Arke o Lisa kommer dit och Jonatan o hans fjälla kommer oxå.

Ska ut o promenera strax, ska till Kirseberg o hämta ut mina böcker men först frukost. Naddes farsa var så snäll o kom med bullar igår o där blev några över. De ska vi käka nu.

En kul grej hände precis. Crille skrev på Msn o frågade om jag kunde ringa hans mobil, han hade blivit av med den i lägenheten. Har hänt mig oxå någon gång. Man letar o letar men hittar fan inte den. Då anlitar man en vän som får ringa den.

Uch fy och oj

Vilken dag. Har flyttat, monterat ner, flyttat o monterat upp hela dagen. Och vi är så möra i armarna, benen o i stort sett hela kroppen.
Men vi fick fantamig i oss flyttpizza från Kronborgs pizzeria. Fantastiska pizzor, Nadine tog en Italian Gourmet pizza (det e' med mozzarella istället för vanlig ost) med roccula o salami på men jag tog en hederlig salamipizza med gorgonzola.

Ett stort tack till Naddes föräldrar, Tompa, Arke o min farsa. Utan er hade det fantamig inte gått. Ett tack även till Syrran o Linda som hjälpte till o fick gungstolen att försvinna.


Litta körigt

Då har vi kommit till Dagen D, Dagen då vi ska flytta ihop. Bara massa planerande änsålänge. Ska äta frukost o plocka isär sängar, skåp, bord o allt annat nästan.
Återkommer med uppdateringar. RÄTT morgontrött nu.

Hittade en liten faktaruta på sydsvenskan:

6 slipstips

... från David Rudvall på butiken Engelska herr i Malmö:
1. Slipsen får inte vara för kort eller för lång, utan ska nå till strax ovanför byxlinningen.
2. Använd inte slipsklämma.
3. Ha inte samma slips två dagar i rad, utan byt dagligen.
4. Knyt upp slipsen innan den hängs in i garderoben, eftersom fodret kan förstöras annars.
5. Bär inte en röd slips till bröllop, eftersom det betyder att man redan är "bekant" med bruden.
6. Det går att kombinera två mönster och tre färger i sin klädsel.

Bara för det ska jag bara ha röda slipsar på bröllop ;)


Plan i kras

Hade tänkt ut en underbar plan innan som tyvärr gick i kras för en stund sen. Men det gör ingenting.
Det är nämligen såhär att jag precis målat klart alla hörnor o kanter i rummet och tvättat tråget och rollern för när Nadde kommer hem strax efter 4 ska vi måla den slutgiltiga väggfärgen. Då ringer hon o säger att hon fick sluta tidigare, bra för henne o mig men dåligt för rollern o väggen. Eller man kanske kan använda hårfönen till hjälp ???
Vi har ju faktiskt en roller till vi kan använda, men den är hennes o då får ju hon måla väggen själv. Fast det låter som en underbart bra idé

FUCK ! ! ! ! !

Den breda maskeringstejpen har tagit slut o jag har 1 vägg kvar att måla kanten på. Då får det bli massor av smala remsor istället. CRAP ! !

Oskuld

Jag måste erkänna att jag är en blocketvirgin. Har lite hyllor o några skåp jag tänkte lägga ut där men har aldrig köpt/sålt något därifrån.
Vi kom på att det är bättre att tjäna nå'ra hundringar än att slippa kånka runt möget o köra det till tippen o slänga det.
Får se hur mycket vi får sålt o hur mycket vi måste slänga.

Youtube klipp of the day


Måla vägg eller ?

Det var ju satan rent va färg stänker, eller så är det bara jag som har för mycket färg på rollern.
Hade problem innan o ta kanterna upp till taket men fick ett bra tips av Tompa som funkar. Vinkla rollern o tejpa sidan på den så den inte skrapar i taket. 
Det går åt helvetes massor med maskeringstejp när man målar. Tur jag köpte den breda varianten, den smala hade man fått ta 15 remsor i bredd.



En typisk målarhand

Ooops

14 påsar blev det. Hur fan ska jag bära ner allt. Får gå i 5 omgångar typ.

Käkade thailändskt igår, Bangkok Thai på Bergsgatan blev det. Nadde orkade inte äta upp allt o det förstår jag. Det var stora portioner som kom in.
Nadde fick resten med sig hem o tanken var att hon skulle ha med det till jobb idag. Men hon glömde det hemma i kylen flickstackarn.
Tänkte spara maten till henne så det finns något att äta när hon kommer hem. Så jag vetifan vad jag ska trycka i mig. Kanske ska ner till kjollan o kolla vad de har att erbjuda.

Cleaning out my closet

Då var det dax o rensa ur garderoberna från alla gamla kläder o skor. Helvete vad man samlat på sig en massa skit som man inte har haft på sig på flera år.
Hoppas jag har påsar så det räcker :)

Kim Larsen & Kjukken - En lille pose stöj dunkar på i stereon i bakgrunden. Underbar konsert.

IKEA

Säger bara IKEA. Tompa skulle handla en massa grejer men vi kom ut med en stol.
Varför?
Jo, för att de hade slut på det mesta o några saker skulle komma in på onsdag o resten visste de inte.

Var inom syrrans nya lägenhet oxå. Hon ska flytta ut här til Segevång i en najsig 3:a.
De håller på med en riktig makeover. Målar i alla rum o lägger nytt golv i ett av rummen.
De hade målat grått på badrumskaklet o jag som har haft en tanke på att måla våra här hemma helt svarta. Men vetifan vad som blir bäst, att måla dem eller såna klisterlappar.

Var ute på mediamarkt oxå o tittade eftersom Tompa skulle ha en ny skärm till datorn men de hade inga bra snygga. Så vi tog oss till netonnet istället där jag träffade Palle. Tompa köpte en ny skärm o jag köpte ett trådlöst nätverkskort.
Jag ska nämligen sätta in den ena datorn (eller båda) inne i extrarummet med alla hårddiskar o styra dem från Naddes bärbara istället. Mycket smidigare!

Sen får vi se hur det går att koppla in ett nätverk, kan bli hur jobbigt som helst.

Ledigt

Ett skönt avbrott i städningen o röjningen kommer snart. Ska med Tompa till IKEA o hjälpa till att bära lite.
Han skulle handla datorstol, datorbord + vitrinskåp. Ska bli skoj...

Rensat

Har rensat lite i det 3:e rummet. Ska hyra bil på okq8 på måndag för att slänga massa saker. Min första ungkarlssoffa ska äntligen få komma till den sista vilan + en massa andra grejer.
Ska hyra renaulten master 14 kubikaren. Osså ut till sjölunda o slänga massa skräp.
Sen är det dax o flytta Naddes grejer hit här, hon var på MKB o sa upp sin lägenhet för någpn dag sen.
Har även ett skåp i köket o ett skåp i hallen som ska slängas.
Kommer att bli en busy day som förhoppningsvis ska avslutas med en pizza. Tycker fan det e' tradition o käka pizza efter att man har flyttat.

Då var det dax igen

Den mörklila färgen som jag målade sovrumet med blev inte som vi hade tänkt oss + att vi tröttnade på färgen RÄTT så snabbt. Så igår var vi på Hornbach o skaffade lite färg.

Eller vår dag började med vi cyklade ut till Burlövs center för Nadde skulle inom där o hämta ut sina linser o gissa om hon blev glad för o slippa glasögonen.
Vi passade även på att gå inom telenor o kolla statusen på hennes telefon som hon lämnade in för reperation för 3 veckor sen. Det skulle ta 10-14 dagar men den är inte klar än. Telenor e' ett jävla skit och har hört det av andra oxå. De har inte lånemobiler sålänge heller utan de rekommenderar att ha en backup telefon hemma.

Väl ute därifrån pedalade vi hem till mina föräldrars hus. Där försåg vi oss med frukost o kollade på när min brossa o hans polare Matte lirade guitar hero Metallica, på expert.
Syrran o hennes pojkvän kom förbi o hängde med till Hornbach.
Vi slog till med Nordsjö färger. Khaki på alla väggar o en fond vägg med 2st 50cm tjocka linjer med hot lava.
Kommer att se ut ungefär såhär:



Naddes föräldrar var o hälsade på lite senare på kvällen med kaffe o kaka. Shit va det börjar bli vuxet över det hela.

RSS 2.0